Porcerősítő

Új-zélandi taréjos zöldkagyló, egy különleges kagyló faj, mely csak Új-zéland partjainál a világ legtisztább tengervizeiben van jelen. A jelenleg ismert leggazdagabb glükózamin forrás.

A glükózamin természetes anyag, tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő. Az új-zélandi taréjos zöldkagylónak több mint 13% a glükózamin.

Összetevői fokozzák az ízületek kenését, csökkentik a kopást, gyulladást, az ízületi fájdalmakat, valamint növelik az érintett ízületek mozgathatóságát.

zoldkagylo_1.jpg

A zölkagylót kagyló-farmokon, rendszeres ellenőrzés mellett speciális körülmények között tenyésztik. Egy zöldkagyló 1 nap alatt 300 liter tengervizet képes magán keresztül átszűrni, a tengervíz számára oxigénforrás és táplálék, így a zöldkagyló húsa biológiailag aktív anyagokban igen gazdag lesz.

Az Új-Zélandi taréjos zöld kagyló a többi kagylófajtához viszonyítva sokkal nagyobb arányban tartalmaz glükózaminglikánt, amely az ízületek működésének elengedhetetlen kenőanyaga és egyik legfontosabb alkotóeleme.

Az emberi bőr, kötőszövet és porc fontos építőeleme. A glükózaminglikán nagy mennyiségű folyadékot képes megkötni,így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét.

Alkalmazása hatékony az ízületi kopás megállításában. Kombinált szedésükkel csökkenhetnek az ízületi fájdalmak, nagymértékben javulhat a mozgásképesség.

A glükozaminglikán a porcszövetek újraképződésében és az ízületi szövetek működésében segít. Képes növelni a szalagok, ízületek, kötőszövetek rugalmasságát ezáltal csökkentve a lehetőségét, hogy sérüljenek.

Tartalmaz nyomelemeket, ásványi anyagokat kalcium, magnézium, jód, vas, kálium és vitaminokat, OMEGA 3 zsírsavat is melynek gyulladáscsökkentő hatása ismert.

Az Új-zélandi zöldkagyló nemcsak gasztronómiailag kerül felhasználásra, koncentrátumot is készítenek belőle, magas glukózaminglikán és telítetlen omega 3 zsírsav tartalma miatt. A kagylók tenyésztése az északi fjordvidék érintetlen vízkultúráiban történik.

A kagylókat 18-24 hónapos tenyésztés után begyűjtik és gondosan ellenőrzött feldolgozási folyamat során a kagylóhúst kíméletesen szárítják és poralakban koncentrálják.

Porcbetegség, ízületi betegség esetén eleinte csak a fájdalmat érzi a könyök, boka, térdízületekben, fájhat a leguggolás, térdhajlítás, érdemes szakemberhez fordulni.