Porcerősítés

Egyes kutatók szerint a mechanikus stressz a porcsejtek sérüléséhez, azok pedig enzimek sejtekből való fokozott kiszabadulásához vezetnek. Ha ezek az enzimek egészséges mennyiségben szabadulnak fel, a porc anyagai olyan mértékben bomlanak le, amilyen mértékben fel is tudnak épülni. Ha túl sok enzim szabadul fel, a porc gyorsabban bomlik el, mint ahogy vissza tud épülni.

Az Új-Zélandi taréjos zöld kagyló nagy mennyiségben tartalmaz glükóz-aminoglikánt, amely az ízületek működésének elengedhetetlen kenőanyaga, az emberi bőr, a kötőszövet,a porc fontos építőeleme.A glükózaminoglikán nagy mennyiségű folyadékot képes megkötni, így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét.

Hatékony az ízületi kopás megállításában, csökkenhetnek az ízületi fájdalmak, nagymértékben javulhat az életminőség.

A glükozamin természetes anyag, tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő. Az új-zélandi taréjos zöldkagylónak több mint 13% a glükozamin.

zoldkagylo.jpg

A glükózaminglikán a porcszövetek újraképződésében és az ízületi szövetek működésében segít.Képes növelni a szalagok, ízületek, kötőszövetek rugalmasságát így csökkentve a lehetőségét annak, hogy sérüljenek. Segíthet megállítani a porc romlási folyamatát, és még az új porc képződésében is segíthet. Ásványi anyagokat tartalmaz kalciumot, magnéziumot, jódot, vasat, káliumot, nyomelemeket, vitaminokat, és omega 3 zsírsavat, melynek gyulladás- csökkentő hatása van.

Az új-Zélandi zöld kagyló hatásos lehet porckopás, porckorongsérv, sportsérülések, sportbetegségek, túlsúlyos embereknél, akik jelentősen megterhelik ízületeiket, a nehéz fizikai munkát végző embereknél, időseknél, akiknél a mozgás problémát jelent. Fontos lehet megelőzés céljából is.

Az Új-Zélandi taréjos zöld kagyló, egy különleges kagyló faj, mely csak Új-Zéland partjainál a világ legtisztább tengervizeiben van jelen, és jelenleg ismert leggazdagabb glükózamin forrás.A zöld kagyló számára a tengervíz oxigénforrás és táplálék, 1 nap alatt 300 liter tengervizet képes magán átszűrni, húsa biológiailag aktív anyagokban igen gazdag lesz.